Top image

Ledande inom avancerad
eye tracking

Smart Eye har idag ett av marknadens ledande system för avancerad eyetracking.

Ända sedan starten 1999 har målsättningen varit att tillhandahålla ett eyetrackingsystem som kan hantera flera kameror, komplexa miljöer och alla ljusförhållanden, inklusive växling mellan solljus och totalt mörker. 

Genom att använda fler kameror kan utrymmet där eyetracking tillämpas utökas. I en situation där en person befinner sig i fast position, exempelvis framför en bildskärm eller i en bil, räcker det vanligtvis med en kamera. I en större miljö, exempelvis en simulator, krävs det ofta fler kameror för att täcka in ett större område.

Fler kameror och större system ökar komplexiteten och därmed kraven på algoritmer och mjukvaror i systemet. Smart Eye har en omfattande erfarenhet av avancerade system och tillhandahåller robusta system som kan hantera de mest komplexa miljöerna.

En aktiv R&D och patentstrategi

Smart Eye har i mer än tio år levererat avancerade eyetrackingsystem till krävande industriella kunder inom fordonsindustrin och andra sektorer och har, enligt Bolagets bedömning, en världsledande position när det gäller avancerade multikamerasystem. 

Smart Eye investerar fortlöpande i framtida utvecklingen av eyetrackingteknologin. Resurser har investerats i produktutveckling för både Automotive Solutions och Research Instruments. Totalt arbetar 30 personer med utveckling på Smart Eye. 

Vår teknologi skyddas av flera patent och Bolaget har en aktiv patentstrategi där nya innovationer patenteras. Bolaget har idag två patent kring eyetracking. Smart Eye var tidigt ute med patentansökningar kring eyetracking och har därför ett antal viktiga patent på området.

Tillämpningsområden för eyetracking

Det finns flera konsumentapplikationer där eyetracking är användbart. Spelapplikationer och personbilar är två områden som ligger nära ett bredare kommersiella genombrott. 

Läs mer och ladda ned vår senaste e-book inom eyetracking här

Fordonsindustrin

Eyetracking används i utvecklingen av förarmiljöer men integreras även i fordon för att öka säkerheten och möjliggöra självkörande bilar.

Forskning och vetenskap

Eyetracking har sedan lång tid tillbaka används för att studera mänskligt beteende inom områden såsom psykologi, beteendevetenskap, neurovetenskap, oftalmologi och inlärning.

Marknadsundersökningar

Eyetracking är ett effektivt sätt att studera hur en person uppfattar ett reklambudskap, en produkt eller en butiksmiljö.

Kommunikationshjälpmedel

För handikappade är eyetracking en möjlighet att interagera med omvärlden, använda datorer eller kommunicera.

Industriella applikationer

Det finns ett stort antal industriell tillämpningar där eyetracking används såsom medicinsk teknik, simulatorer, övervakning, säkerhet samt militära tillämpningar.

Datorspel

Genom att använda eyetracking i datorspel skapas nya sätt att interagera och användarupplevelsen kan förbättras.

Datorer i allmänhet

Eyetracking kan användas för att ersätta musen, men också som ett komplement som ökar effektiviteten och förbättrar användarupplevelsen.