Top image

Smart Eye erhåller ny design win med europeisk premiumbiltillverkare

Tillsammans med en ledande Tier1-leverantör har Smart Eye blivit utvald att leverera Driver Monitoring-system till en bilmodell baserad på biltillverkarens nästa produktionsplattform – vilken förväntas gå i produktion under 2019. 

Biltillverkaren är en ny OEM för Smart Eye, som sedan tidigare har erhållit design wins från två andra biltillverkare. Sammantaget har därmed tre biltillverkare inom premiumsegmentet valt Smart Eye som leverantör av DMS-mjukvara, en viktig komponent i nästa generations aktiva säkerhetssystem och semiautonoma bilar. Smart Eye kommer tillsammans med Tier1-leverantören att omgående påbörja utvecklingen av systemet.

– Vi är stolta och ser det som ett bevis på styrkan i Smart Eyes teknologi, att vi återigen i stenhård konkurrens, är utvalda av en viktig OEM i premiumbilsegmentet. Vi ser fram emot att få chansen att jobba ihop med några av världens främsta ingenjörer för att flytta fram gränsen för självkörande bilar och aktiva säkerhetssystem. Det är ett mycket intressant läge i premiumbilsegmentet – med en hög aktivitet och där flera aktörer nu väljer sina leverantörsrelationer, säger VD Martin Krantz.

Denna information är sådan information som Smart Eye AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 augusti 2017 kl. 13:30 CET.

För mer information, var vänlig kontakta eller besök http://corp.smarteye.se:
Martin Krantz    
Mobil: 070-329 26 98
Email: martin.krantz@smarteye.se