Top image

Personalen kommer från hela världen

Hos Smart Eye talas göteborgska, men engelska är lika vanligt. 

– Vi brukar säga att du måste kunna prata engelska, men att det är bra om du kan svenska också, säger Anders Lyrheden som är CFO och HR-ansvarig på Smart Eye.

Mångfalden bland de anställda beror på att Smart Eye lockar kompetens från hela världen. Möjligheten att få jobba med en teknik som ligger i framkant är attraktiv.

Medarbetarna växer med projekten

– Vi har en spännande blandning av nyutexaminerade ingenjörer, rutinerade utvecklare och framstående forskare, säger Anders Lyrheden. 

– Smart Eye är ett expansivt företag och här spelar varje medarbetare stor roll, både för vad vi gör, men också för den kultur som alla är med och bidrar till och utvecklar: Vi har ett tydligt och öppet klimat där alla idéer välkomnas.

För att inte bara lyckas rekrytera, utan också behålla personalen, fokuserar Smart Eye på hur medarbetarna kan växa.

– Vi erbjuder utveckling genom spännande projekt, men också genom möjligheten att växa in i svårare arbetsuppgifter i takt med att projekten växer, säger Anders Lyrheden. Hos oss får du möjligheten att jobba tillsammans med riktigt duktiga medarbetare och ingenjörer och forskare. 

– Eftersom vi är i ett skede då vi kommersialiserar våra produkter, är det nu lika mycket fokus på att leverera i projekten, som att hitta nya vägar för att kunna svara på potentiella kunders förväntningar. Därför fortsätter vi att förstärka inom alla områden. 

– Förutom C/C++-utvecklare med erfarenhet av embeddedsystem, söker vi också projektledare som kan hålla ihop och driva våra kundnära projekt, account managers som kan utveckla nya affärer och skapa goda kundrelationer samt technical sales engineers som kan ge säljarna tekniskt säljstöd och som gillar att resa. Generellt för dem vi vill anställa är att de har driv och är lösningsorienterade, men också att de är intresserade av att jobba i team och lära nytt och lära ut, säger Anders Lyrheden.