Top image

Revolutionary eye tracking technology

Sedan starten 1999 har Smart Eye etablerat sig som en av de ledande aktörerna inom avancerade eyetrackingsystem för analys av mänskligt beteende. Idag används Smart Eyes system av kunder inom bl a fordons, flyg- och försvarsindustrin samt inom akademisk forskning.

Smart Eye utvecklade tidigt system för eyetracking och 2001 såldes den första prototypen till SAAB Automobile. Året därefter lanserades Smart Eye Pro, ett PC-baserat system för eyetracking med flera kameror. Smart Eye Pro är än idag det beröringsfria eyetrackingsystem som används i de allra mest komplexa mätsituationerna.

Smart Eye satsade tidigt på att utveckla eyetracking för fordonsindustrin och är idag ett av få företag i världen som har eyetrackingsystem för integration i fordon som lever upp till fordonsindustrins krav. Kunderna inom fordonsindustrin har använt Smart Eyes system i design och utveckling av förarmiljöer men även för att utvärdera möjligheterna med eyetracking som en integrerad funktion i fordonet.

Smart Eye grundades av Mats och Martin Krantz år 1999 och har idag kontor på Första Långgatan 28 i Göteborg.
 alt=

Smart Eye har idag två affärsområden, Research Instruments och Automotive Solutions. Inom affärsområde Research Instruments säljs avancerade eyetrackingsystem för beteendeanalys inom akademisk forskning samt till industriella aktörer inom fordonsindustrin och flyg- och försvarsindustri. Inom affärsområde Automotive Solutions tillhandahåller Smart Eye eyetrackingsystem för integration i personbilar och andra fordon.

Martin Krantz

Grundare och verkställande direktör

Tel: 070-329 26 98